A TRADÍCIÓ  A  BÁRÁNY CSALÁD TÖRTÉNETE

A Bárány család több mint 113 éve négy generációra kiterjedően foglalkozik baromfitenyésztéssel, ezáltal Magyarország legrégibb baromfitenyésztő dinasztiája.

A tradíciót elindító első generáció a Széchenyi grófok uradalmi baromfitenyésztője volt. Az általa képviselt szakma iránti elkötelezettség, generációról generációra szállt. A cégcsoport jelenlegi sikereinek a kulcsa is ebből az örökségből ered.

A Master Good cégcsoport 100 %-ban családi vállalkozás, a Bárány család tulajdona.

A tradíciót elindító első generáció a dédnagyapa Bárány László volt.

Az alapító családfő 113 éve a Széchenyi grófok birtokain volt ,,uradalmi baromfitenyésztő „, majd – mai szóval élve – magánvállalkozóként megalkotta Magyarország első, mesterséges keltető állomását Békéscsabán, amely az akkori műszaki és technológiai színvonal csúcstermelését képviselte.

Békéscsaba 1907

Bárány László a dédnagyapa, és a
fia Bárány László

együtt az első és a második generáció

Bárány Péter – Bárány László – Ifj. Bárány László

a harmadik és a negyedik generáció

Bárány család

együtt a negyedik és az ötödik generáció

MASTER GOOD CÉGCSOPORT – A LEGNAGYOBB HAZAI BAROMFI INTEGRÁCIÓ BEMUTATÁSA

A Master Good cégcsoport Észak-kelet Magyarország területén működik, integrált takarmány-termeltetéssel, baromfitenyésztéssel, keltetéssel, brojler hízlalással és feldolgozással foglalkozik.

A vállalkozás kezdetben 5 fővel indult (1994.), majd 1998-ban egy intenzív fejlődése kezdődött, amely jelentős léptékű és összegű beruházásokkal, és foglalkoztatási létszámbővüléssel járt.

Ebben az időben létesült több baromfi tenyész-és brojlertelep, további takarmánykeverő üzem és elindult a mezőgazdasági növénytermesztési integráció is.

Több Nyugat-európai tanulmányút után került a fejlesztés céljai közé a szabadtartásos baromfinevelés magyarországi meghonosítása. A 2001-ben elindított Tanyasi csirke programban előállított termékek piaca az azt követő években és napjainkban is folyamatosan fejlődik.

TELJES KÖRŰ BAROMFI INTEGRÁCIÓ

A fokozódó verseny és a folyamatos piaci kihívások szükségessé tették a cég tevékenységi körének bővítését megteremtve ezzel egy teljes körű baromfi integráció alapjait. Így megfelelő színvonalú és méretű vágókapacitáshoz jutott nemcsak az öko-baromfi termékeket előállító integráció, hanem az ettől sokkal nagyobb volument képviselő ipari brojler csirke rendszer is.

A cégcsoport agrártevékenységét – amely magában foglalja a takarmánynövények integrációját, baromfitenyésztést, keltetést, takarmánygyártást, Ipari brojler csirke hízlalást valamint a Tanyasi csirke szabadtartású baromfinevelését- a Baromfi Coop Kft. végzi.

Az élőbaromfi elsődleges feldolgozását (vágás, darabolás), az előkészített és tovább feldolgozott termékek előállítását, valamint az értékesítést a Master Good Kft. szervezi és irányítja.

Ez az összetett ökológiai keringtetési rendszer megmutatta a lehetőségeket, hogy a Mi esetünkben a baromfitermelésben és a feldolgozás során keletkező melléktermékeket baktériumok segítségével és irányított fermentáció során hogyan alakítsuk át értékes tápanyaggá.

A Baromfi Coop Kft. ezt a körforgásos ökológiai rendszert az általa működtetett integráció teljes egészére kiterjesztette.