A BAROMFI – COOP KFT.

Európában is egyedülálló technológiát fejlesztett ki az állandó minőségű csirke trágya feldolgozásra. Az eljárás egy szabályozott, ellenőrzött fermentációval kezdődik. Majd az így kapott érlelt, feltáródott csirke trágyát szárítás és sterilizálás után, mint alapanyagot használjuk fel a különböző beltartalmú és „felhasználó barát” termékek gyártására. A baromfi trágya mint alapanyag a legfontosabb makro elemeken kívül (N, P, K) számtalan mezo- és nyomelemet tartalmaz amelynek pótlása létfontosságú, de egyben költséges folyamat a hagyományos műtrágya tápanyag pótlás mellett.

A TERMÉK ELŐÁLLÍTÁSA

A Baromfi – Coop Kft. több mint 400.000 m2-en nevel tyúkot és brojler csirkét, melynek mélyalmos trágyája egész évben rendelkezésre áll, mint alapanyag. Az évi 60.000 tonnás mélyalmos trágya termelés legfőbb jellemzője az állandó minőség- mind a makro és mikroelemek, mind mikrobiológiai jellemzőinek- vonatkozásában. Ezek a mennyiségi és minőségi jellemzők lehetővé tették, hogy ipari méretű és korszerűségű szerves anyag feldolgozást valósítsunk meg. A HOSOYA (japán) reaktorokban ellenőrzött és irányított körülmények között zajlik le a fermentáció

Az üzem második, egyben legfontosabb része az ún. „komplex tápanyag gyár”. Itt történik a fermentált baromfi trágya szárítása, sterilizálása majd komplett beltartalmi értékeinek receptúrázása, homogenizált keverése. A készre kevert fermentált baromfi trágya granulálás után csomagolásra kerül, zsákos (50 kg), BigBag kiszerelésben (1000 kg) valamint kis kiszerelésben (5-10-25kg) A késztermék eltarthatósága 5 év.